Alpina Alpiner Collectie

Geïnspireerd door een Alpiner Automatic model uit de jaren vijftig, introduceert Alpina de Alpiner Collectie. Deze collectie bevat de eenvoudige lijnen, kenmerkend wijzerplaat design, de wezenlijke kwaliteit, betrouwbaarheid en de onderscheidende afwerking van de Zwitserse makelij -de uitvinders van het moderne sport horloge in 1938- sinds 130 jaar.

Alpiner Automatic (AL-525)

De Alpiner Automatic behuist de ‘AL-525 automatic 3 hands date movement’. Hij heeft een diameter van 41.5 mm en is verkrijgbaar in 3 ‘sunday finish’ wijzerplaat kleuren: zilver, zwart en grijs met rose goud gekleurde wijzers en nummers. De koepelvormige wijzerplaat, onder een ontspiegelde ‘Glass Box’ saffieren kristal,  bevat naast wijzers en nummers ook 13 superluminova stippen.  De Alpiner Automatic is te verkrijgen in roestvrij staal en in een bi-colour, roestvrij staal ‘yellow’ PVD coated versie. Daarnaast kunt u kiezen uit een echt lederen of roestvrij stalen band.

 

 Alpiner_classic_AL-525VG4E6 Alpiner_classic_AL-525VG4E6_dial Alpiner_classic_AL-525S4E3 Alpiner_classic_AL-525VG4E6_back

Alpiner Automatic Chronograph (AL-750)

Ontwikkeld op basis van dezelfde principes en met dezelfde procedures als de Alpiner Automatic, behuist de Alpiner Automatic Chronograph het AL-750 chronograph uurwerk en bevat een’ telemeter scale’ op de wijzerplaat voor ‘time-distance’ berekeningen. De Alpiner Automatic Chronograph is verkrijgbaar in 4 wijzerplaat varianten : zilver, zilver met grijze “ogen”, zwart en grijs met rosé goud gekleurde wijzers en nummers. Het 41,5mm roestvrij stalen uurwerk kan worden gecombineerd met een echt lederen of roestvrij stalen band.

Alpiner_classic_AL-750VG4E6 Alpina_classic_AL-750SG4E6B Alpina_classic_AL-750SG4E6B_back Alpina_classic_AL-750B4E6

 

Source Alpina and WatchInsight.