Girard-Perregaux Vintage 1945 Lady

De Girard-Perregaux Vintage 1945 Lady is verbeterd met een nieuwe wijzerplaat, gedoceoreerd met een wij witte diamanten an elegante Arabische cijfers. Dit laat op een glamoureuze wijze de pure en garaffineerde stijl van deze iconische horloge collectie zien.

Geinspireerd door de Art Deco stijl, onthult de Vintage 1945 Lady een geheel nieuw gezicht met een wijzerplaat die elegant opgesmukt is met een rij diamanten, beschermt door een stalen behuizing, die ook met juwelen is bezet. Het mechanische caliber GP02700 uurwerk met bescheiden afmeting is speciaal aangepast aan de behoeften van de vrouw. De wijzerplaat van de Vintage 1945 Lady vertegenwoordigt het Art Deco-geinspireerde design, karakteristiek voor deze collectie. Speciaal weergegeven door een dubbele boog die een bolle koepel creëert, welke zorgt voor een evenwijdig en harmonieus volume. De 42 brillant-geslepen diamanten verwijzen terug naar de ‘minuten weergave’ op de originele modellen van deze collectie.

GP_HD_Vintage1945_Lady_T2

 

De Arabische cijfers 3, 9 en 12 zijn duidelijk te onderscheiden, terwijl de datum verschijnt in een discrete opening bij 6-uur. De zijkanten zijn elke bezet met 15 diamanten, die samen twee imposante rijden met edelstenen vormen.  De achterzijde van de kast, bevestigd met schroeven, is uitgerust met ene saffieren kristal, waardoor het uurwerk zichtbaar is, gedecoreerd met een ‘behang’ motief.

GP_HD_Vintage1945_Lady_T

 

 

Technisch en esthetisch, is dit uurwerk een van de kleinste in zijn soort, met een diameter van 19,4 mm.  Tekenend voor alle knowhow en expertise van Girard-Perregaux’s, biedt het uur, minuten en  datum functies. Enkele speciale kenmerken van de Girard-Perregaux caliber GP02700 – Een eenrichtings-rotor met ongesmeerde keramische lagers – Een ‘escape-wheel’ bewegend tussen twee ‘corresponding settings’. – Een draaiende ‘balance-cock’ die nauwkeurigere controle van de balansbewegingen biedt.

 

 

Girard-Perregaux Vintage 1945, Lady Technische Specificaties.

Kast: staal Dimensions: 28.20 x 27.86 mm

Kristal: anti-reflective sapphire

Wijzerplaat : wit gelakte Case-back: saffieren kristal, bevestigd met vier schroeven

Waterbestendig: 30 meters (3 ATM)

Zetting : 30 brilliant-cut diamonds, ~0.55 ct Dial: 42 brilliant-cut diamonds, ~0.105 ct Total setting: 72 brilliant-cut diamonds, ~0.655 ct

Girard-Perregaux movement GP02700-0003 Mechanical, self-winding movement Diameter: 19.40 mm (8 3/4’’’) Frequency: 28,800 Vib/h – (4 Hz) Power reserve: min. 36 hours Jewels: 26 Functions: hour, minute, date.

 

Source Girard-Perregaux and WatchInsight.