In the red corner : The Turbine XL by Perrelet

De kleur rood, symboliseert actie, passie en kracht, bezielt het nieuwe uurwerk van de twee nieuwste Turbine XL modellen van Perrelet. Hun krachtige intensiteit gaat gepaard met het dynamische karakter van deze collectie.

Met het creëren de eerste Turbine, hebben de ontwerpers en makers van Perrelet doelbewust gekozen voor een verfijnde esthetiek, met energieke, sportieve lijnen.  Ze lieten zich insipreren door de luchtvaart en bedachten een hoofdzakelijk visuele, in plaats van technische interpretatie van de door Perrelet gepatenteerde Double Rotor. Deze laatste is getransformeerd naar een turbine voorzien van 12 titanium bladen, die wanneer geactiveerd, een verleidelijke glimp geeft van de spectaculaire rood / zwarte wijzerplaat. De weergave van de uren op de zwarte binnenring accentueren dit optische effect en dragen bij aan de hypnotiserende betovering van dit model.

Perrelet Turbine XL RED

Dit imposante, potente uurwerk straalt onmiskenbare kracht uit met zijn 48 mm kast, verkrijgbaar in een zwarte PVD-coated roestvrij stalen versie of een two-tone variatie met titanium kast en zwarte PVD-coated omlijsting en achterzijde. Een rubber band met een gesp draagt bij aan de uitdagende uitstraling van dit horloge. De compacte aard van het horloge wordt benadrukt door de discreet geïntegreerde kroon.

Bewonderenswaardig geeft het zowel de expertise als de artistieke vaardigheden van Perrelet weer, de Turbine XL wordt aangestuurd door een zelf-opwindend P-331 uurwerk met een 42-uurs reserve. Dit fraaie mechanisme, compleet in eigen beheer ontworpen en geproduceerd, kan worden aanschouwd door een transparante saffieren achterzijde.

Deze nieuwste Turbine XL modellen, karakteristiek voor de hele lijn, openen geheel nieuwe perspectieven en nodigen uit tot avontuur. Ze zijn bedoeld voor actieve, gepassioneerde, enthousiaste persoonlijkheden met vurig temperament, die zich aangetrokken voelen tot een levendige, pittige esthetiek, op basis van stevige en krachtige lijnen.

 

Source Perrelet