Jaeger-LeCoultre boutique in Amsterdam

In samenwerking met Gassan, heeft het Zwitserse horlogemerk Jaeger-LeCoultre haar eerste boutique geopend in Amsterdam.

De nieuwe boutique is gelegen op een toplocatie in de P.C. Hooftstraat 102 en omvat meer dan 100 vierkante meter, verdeeld over twee verdiepingen. Met deze 62ste Jaeger-LeCoultre boutique wereldwijd zet de Manufacture zijn globale groei in 2014 voort. Wereldwijd heeft Jaeger-LeCoultre boutiques in grote steden waaronder Parijs, Genève, Beijing, Hong Kong, Londen, Shanghai, Milaan, Moskou en Dubai.

Jaeger-LeCoultre Boutique Amsterdam - Bert Buijsrogge Photgraphy

Over Jaeger-LeCoultre

Sinds 1833 is Jaeger-LeCoultre een toonaangevende speler in de geschiedenis van de horlogerie. Op het moment dat de Zwitserse horloge industrie nog vanuit huis werd beoefend, besloten Antoine LeCoultre en zijn zoon Elie alle expertises op het gebied van Haute Horlogerie onder één dak samen te voegen. LeCoultre & Cie werd op die manier de eerste Manufacture in de Vallée du Joux. La Grande Maison biedt ruimte aan meer dan 180 vaardigheden waarmee de grootste meesterstukken worden gecreëerd. Ruim 1200 horlogemakers, ingenieurs en ambachtslieden werken er tegenwoordig met een schat aan kennis, ervaring en een constante zoektocht naar technische perfectie, om zo elk horloge tot een waar kunstwerk te perfectioneren. Traditiegetrouw introduceert de Manufacture elk jaar een buitengewoon Grande Complication model, zoals de Atmos Mystérieuse (2003), Duomètre à Grande Sonnerie (2009), Reverso Répétition Minutes à Rideau (2011) en Master Ultra Thin Minute Repeater Flying Tourbillon (2014).

Duometre_Spherotourbillon Master_Gyrotourbillon1 Reverso_grande-complication_a_triptyque_recto Reverso_grande-complication_a_triptyque_verso

Over Gassan

Het hoofdkantoor Gassan Diamonds is gevestigd in een prachtig gerestaureerde oorspronkelijk door stoom aangedreven diamantslijperij, gebouwd in 1879. In 2013 kregen meer dan 400.000 bezoekers een rondleiding door de prachtige diamantfabriek en is Gassan verkozen tot Beste Familiebedrijf van Nederland door de Stichting Familie Onderneming, in samenwerking met KPMG. Het bedrijf concentreert zich nog steeds voornamelijk op het slijpen van diamanten, de groothandel en detailhandel in gezette en losse geslepen diamanten, gouden juwelen en horloges.

In Nederland heeft Gassan diverse verkooppunten waaronder het hoofdkantoor Gassan Diamonds en de grootste juwelierswinkel van Nederland, Gassan Dam Square. Gassan Schiphol is één van de grootste concessionarissen van de luchthaven Schiphol met diverse verkooppunten achter de douane en één winkel in Schiphol Plaza, het winkelcentrum van de luchthaven. Gassan presenteert haar collecties ook in diverse winkels op Changi Airport Singapore. Daarnaast zijn er aftersales kantoren gevestigd in Antwerpen (België), London (Groot-Brittannië), Tokyo (Japan), Beijing (China), Bogor (Indonesië) en New York (VS).

 

Ter gelegenheid van deze opening zijn vier bijzondere stukken uit de Hybris Mechanica collectie in Nederland gepresenteerd: Gyrotourbillon 1, Reverso Gyrotourbillon 2, Reverso Grande Complication à Triptyque en de Duomètre Sphérotourbillon. Daarnaast zijn ook de nieuwe modellen uit de collectie 2014 te bezichtigen.