Parmigiani presenteert De Tecnica Ombre Blanche

Parmigiani verrast vriend en vijand met een exceptioneel stuk horlogerie. De detaillering van dit model is van zeer hoge klasse en de technische specificaties liegen er ook niet om.

 

Vormgeving

De Tecnica Ombre Blanche toont indrukwekkende verfijning en een discrete lucht van elegantie. Het is een horloge waarvan de waarde vanzelfsprekend is; Hij hoeft het niet te hebben van de protserige decoraties of een over dimensioneerde kast. Haar schoonheid ligt in de zuiverheid van de lijnen, de verfijning van het samenspel van licht en de finesse van haar details -natuurlijk allemaal voor hen die het ook waarderen.

De wijzerplaat op de Tecnica Ombre Blanche is voorzien van Grand Feu emaille, gemaakt met behulp van de champlevétechniek. Het proces bestaat in dit geval uit een gouden basis plaat die gegraveerd wordt tot er een holling ontstaat over de gehele grootte van de wijzerplaat Het glazuur wordt vervolgens aangebracht op dit reliëf met een penseel en het hele stuk is blootgesteld aan zeer hoge temperaturen zodat het glasvocht emaillering smelt. Meerdere lagen van glazuur worden achtereenvolgens toegepast net zolang tot de holling is opgevuld. Het resultaat is een schitterende witte wijzerplaat waarvan talloze glazuur lagen een samenspel van licht creëren en het geheel tot leven brengen; een perfect plat, gesatineerde wijzerplaat, die toch een uitstekende indruk van diepte geeft.

Dit samenspel van licht strekt zich uit tot het ontwerp van de Tecnica Ombre Blanche en meer in het bijzonder de bevestigings delen voor de horloge band. Deze zijn normaal herkenbaar aan het strakke design, maar voor dit model voorzien van velling kanten. Hoewel dit een uiterst klein en bijna onzichtbare wijziging is, maakt het een subtiel verschil in het uiterlijk van de horloges.Niet langer strakke lijnen, maar kleine detail veranderingen die in het oog springen.

De rose gouden kast is zeer slank voor een uurwerk waarin een minute repeater is gehuisvest. De Tecnica Ombre Blanche wordt gekenmerkt door de zoektocht naar verfijning die vele creaties door Parmigiani Fleurier siert. Dit is de reden waarom de minute repeater wordt geactiveerd door het draaien van een gekartelde rand die subtiel is geïntegreerd in de bezel, een extra knop aan de zijkant zou die rust hebben verstoord.

De ultieme finishing touch is de decoratie aangebracht op de bruggen van het uurwerk. Het maakt gebruik van een zeer ingewikkelde guilloché techniek, gevormd door duizenden geribde lijnen die evenwijdig lopen, maar geen stijf geometrische patroon vormen. Deze decoratie is beduidend complexer dan een klassieker “Côte de Genève”; het genereert een golf effect die de bruggen siert en het fresco tot leven brengt, Het licht in alle richtingen tot leven brengend.

PFH466-1002400

Uurwerk

 

De Tecnica Ombre Blanche is één van de meest complexe uurwerken in Haute Horlogerie aangezien haar mechanisme een minute repeater, tourbillon en eeuwig durende kalender herbergt drie complicaties geïntegreerd in één volledige uurwerk.

De Minute repeater wordt geactiveerd door de ring onder de bezel een kwartslag met de klok mee te draaien. De uitdaging in een dergelijke uitvoering zit het hem in het waterdicht maken van deze verbindingen. Het oppervlak waardoor het water naar binnen zou kunnen komen is vele malen groter dan bij een traditionele extra knop.

De rose gouden kast is zo vormgegeven dat het klokkenspel van de minute repeater de best mogelijke resonantie krijgt in de beschikbare ruimte.In dit model wordt gebruik gemaakt van een zogenaamd Cathedraal-klokkenspel, omdat er twee bellen sets gevormd zijn rondom het uurwerk. Dit is natuurlijk om het effect significant groter te maken ten opzichte van een traditioneel enkel spel. De moeilijkheid voor de uurwerk makers is echter wel dat dit wel in dezelfde ruimte moet worden aangebracht. Het klokkenspel geeft de hele uren, de kwart uren en de minuten weer. Vooral de geluidskwaliteit verzekerd dit horloge van een plaats in The Hall of Fame