Roger Dubuis bundelt haar krachten met Emirates Airline

Roger Dubuis, leider in het vervaardigen van complexe horloges en pioniers in het vervaardigen van tijdloze skelet uurwerken, heeft de handen ineen geslagen met Emirates Airline Foundation. Speerpunt van deze samenwerking is het brengen van geluk en verbeteren van levensstandaard voor kinderen van over de hele wereld.

 

Het ‘Time for Change’ initiatief zal geld ophalen tijdens de veiling van een uniek horloge: the Excalibur Skeleton Double Flying Tourbillon. Dit horloge wat speciaal voor deze gelegenheid is vervaardigd, is een exceptioneel ontwerp en hierdoor een gewild verzamel object. Alle opbrengsten van objecten die worden geveild tijdens deze veiling zullen te goede komen aan de Emirates Airline Foundation’s programma’s om kinderen van over de gehele wereld een beter leven te geven.

De ‘Time for Change’ veiling zal worden gehouden van 15 augustus 2014 tot 15 maart 2015. Passagiers van de vliegtuig maatschappij Emirates Airlines, krijgen de kans om tijdens de vlucht een biedings formulier in te vullen voor hun droom object. Degene met het winnende bod, zal worden uitgenodigd om een VIP bezoek te brengen aan de fabrieken van Roger Dubuis in Geneve, Switserland. Ook zal de winnar kennismaken met de horlogemaker die het horloge heeft gemaakt.

RDDBEX0487 Mood Excalibur Double Tourbillon_666000-1 kopie

Voor degene die geïnteresseerd is, het horloge is te bezichtigen in de Roger Dubuis Boutique in Dubai. Hier kunnen ook biedingen worden uitgebracht van 15 augustus 2014 tot 15 maart 2015.

De Excalibur Skeleton Double Flying Tourbillon is vooruitstrevend in de wereld van horlogerie. Dit meesterwerk van een merk wat bekend staat om zijn gedurfde technische innovaties. Dit uurwerk brengt voor het eerst een skeleton samen met een dubbel flying tourbillion een samensmelting van stijl en expertise in horloge maken.

Het horloge wordt aangedreven door het zeer technische RD01SQ uurwerk, samengesteld uit 301 onderdelen die een grotere precisie verzekeren dankzij een overbrengen tussen de twee tourbillons die de kracht perfect verdeeld. Zoals elke ander uurwerk van Roger Dubuis heeft ook deze horloge het keurmerk Poin.on de Gen.ve, het keurmerk voor horloge makers van hoge excellentie.

Het enige horloge merken wat dit keurmerk draagt op al zijn uurwerken, Roger Dubuis, zet hiermee een ongeëvenaarde standaard in de wereld van de Haute Horlogerie.

Technisch

Screenshot 2014-06-11 22.14.40

Excalibur Skeleton Double Flying Tourbillon

Case . 45 mm, black DLC Unique piece and limitation engraved on the case back

Dial Skeleton, charcoal grey flange and black screws

Water resistance 5 BAR (50 m)

Strap Black strap, genuine alligator

Production Unique piece

Certification Poin.on de Gen.ve

RD01SQ

Double flying tourbillon skeleton

Features: Hand-wound mechanical skeleton movement, 16 .’’’, 28 jewels, charcoal grey, rhodium-plated, circular-grained.

Stamped with the Poin.on de Gen.ve

Specifications: Double flying tourbillon with differential visible between 4 and 5 o’clock and between 7 and 8 o’clock

Number of parts: 301

Height: 7.67 mm

Frequency: 2×3 Hz (21,600 vph)

Power reserve: 50 hours

bron Roger Dubuis