Maak kennis met Raidillon

 

Amsterdam – 16 juni 2014, Raidillon is een sportief horlogemerk binnen het luxe segment voor heren. Met Belgische roots en Swiss made horloges – en accessoires betreft Raidillon een nieuw merk binnen de Nederlandse markt. Horlogemerk Raidillon is opgericht in 2001 vanuit een passie voor de autoracesport en horlogerie waarbij het merk zich laat inspireren door de beste autoracetracks ter wereld. De naam ‘Raidillon’ verwijst naar een befaamde bocht in het Spa-Francorchamps circuit in België; hét favoriete circuit van vele Formule 1-piloten. Deze technische bocht is gesitueerd op een helling, wordt in volle snelheid genomen en betreft dé inspiratiebron voor de Raidillon horloges. 

Het nummer 55 staat symbool voor Raidillon en verwijst naar de 55 auto’s die maximaal deel mogen nemen aan een raceparcours. Iedere collectie die Raidillon lanceert bestaat, net als de racesport, uit 55 genummerde horloges waardoor elk horloge uit de collectie een collectors item betreft. Nummer 13 wordt zowel in de collectie als de racesport achterwege gelaten; dit nummer wordt beschouwd als een ongeluksgetal.

De eerste outlet van Raidillon werd in 2006 geopend aan de high-end winkelstraat Avenue Louise in Brussel. Met Frédéric Dawans als Board Chairman en Fabien de Schaetzen als General Manager neemt het merk een vliegende start en vestigt het hoofdkantoor zich in het prestigieuze Galerie de la Reine in Brussel.

De Valjoux 7750 horloge uurwerken worden allen in Zwitserland vervaardigd door Raidillon. Het relatief jonge bedrijf biedt horloges aan met een ETA 2824 uurwerk, echter verkoopt ook modellen met een dubbele chronograaf voorzien van power reserves en een dubbele tijdzone. De horloges van Raidillon worden allen in-house ontworpen waar de kleurrijke lederen horlogebanden vervaardigd worden in Oostende. Raidillon lanceert twee keer per jaar een nieuwe collectie; tijdens Baselworld in maart en voorafgaand aan de feestdagen in december.

Naast horloges vervaardigd Raidillon tevens exclusieve reis – en aktetassen welke zowel geschikt zijn voor zakelijk als leisure gebruik. Er zijn drie modellen beschikbaar welke verkrijgbaar zijn in 64 kleuren.

Raidillon_01 2 Raidillon_02Raidillon_03

De verkoopprijs van Raidillon varieert tussen Euro 1.650,- en Euro 8.500,-. De limited edition horloges van Raidillon worden allen gepositioneerd binnen het hoog-segment. De horloges worden bij 40 outlets wereldwijd verkocht. Anno 2014 zijn er 40 modellen beschikbaar. Raidillon wordt in Nederland verkocht bij QP Exclusieve Horloges te Amsterdam.

Source Raidillon

te koop bij QP Exclusieve Horloges te Amsterdam